2015. szeptember 18., péntek

Y. - 20. fejezet!

Sziasztok!

Meghoztam a következő részt, remélem mindenkinek tetszeni fog.
Jó olvasást hozzá.
Várom a véleményeket róla!

Esther xx
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lena


Megértettem őt teljes mértékben. Megérdemeltem a teljes szótlanságot, amiben az este folyamán részesített. Mellettem feküdt, de némán, egy szót sem intézett felém, de mégsem tett idegessé, valamiért nem éreztem úgy, hogy levegőnek vagyok nézve. Talán az a tény változtatta meg a helyzet, hogy igaza volt. Valóban felelőtlenség volt a részemről, mind az ötünk részéről, hogy bele kezdtünk ebbe az egész zűrzavarba. De mégis mit tettem volna? Ültem volna zsebre tett kézzel, mint aki jól végezte dolgát és vártam volna a nagy semmit? Aki ismer az jól tudja, hogy az nem én lettem volna. Nem ismertem félelmet és ellentmondást, ha a szeretteimről volt szó, így egy percig sem volt kérdés Harryék eltűnése után, hogy nem fogom csak úgy feladni az első akadálynál és beletörődni abba, hogy nincsen velem. Szerettem őt, így egyértelmű volt, hogy harcolni fogok a végsőkig, míg vissza nem kapom őt. Persze nem úgy sültek el a dolgok, mint azt szerettük volna, de semmi sem az volt, aminek látszott. De akkor is a legjobbat hoztuk ki ebből a képtelen helyzetből. Ha ezért most haragszik rám, akkor csak tegye, de semmit sem bántam meg, a legapróbb kis részletet sem. Mert a lényeg nem változott, itt van velem és szeretem.

Tudtam azonban, hogy valamit tennem kell, hogy előre kell lépnünk ebben az ügyben. Nem fogok megint egy helyben ülni, mint régen, az már nem én lennék, megváltoztam és ezt vállalom is. Ki kell derítenünk az üzeneteket küldő személy kilétét és Sethről és bandájáról is mindent meg kell tudnunk, mert ha akarjuk, ha nem, túl sok a hasonlóság, a véletlen egybeesés, hogy csak úgy elmenjünk mellette szó nélkül és elfelejtsük. Erre se én, sem Harry nem lenne képes, ahogy a többiek sem, akik ennek a háznak a falai között élnek. Első lépésként meg kell találnunk Harry anyját, aki talán tud segíteni valamiben, a legkisebb információ is nagy segítség lehet az előrelépésben. Ezért is ültem le a laptop elé, hogy azonnal hozzá lássak, így az éjszaka közepén az alvás képtelenségem miatt a monitort bámultam a nappali közepén.

- Te meg mit csinálsz? - hallom meg Sara hangját közvetlenül mögöttem.
- Jézus Sara, te egyszer meg fogsz ölni a lopakodásoddal, komolyan mondom. - rendszeresen előforduló tényező, hogy a szívbajt hozza rám az e-fajta felbukkanásaival.
- Ne haragudj nem akartalak megijeszteni, habár ha jobban bele gondolok, eléggé szórakoztató az arckifejezésed. - ekkor hangosa nevetésben tört ki, ami nem volt a legjobb ötlet hajnali kettőkor, amikor rajtunk kívül mindenki aludni akart volna.
- Hallgass már, attól, hogy mi épp nem alszunk mások még szeretnének. - tapasztottam be a száját, hogy végre befogja.
- Bocsi. - süti le a szemeit.
- Engem nem érdekel, én már ébren vagyok, de lehet, hogy a többiek mérgesek lennének, ha ilyenkor felkeltenéd őket a visításoddal.
- Mondasz valamit. Egyébként miért vagy fent? - leült mellém és a képernyőt kezdte vizsgálni.
- Nem tudtam elaludni, így gondoltam valami hasznosat is csinálok. - vontam vállat.
- És mi lenne az, amiből hasznunk származik?
- Meg keresem Harry anyjának lakhelyét.
- Komolyan megakarjátok őt találni? Nekem miért rémlik úgy, hogy halottnak kéne lenni-e? - jogos kérdés volt, hisz egyikünk sem tudott semmit róla, mind abban a hitben éltünk mostanáig, hogy már nem él, akkor is, ha ezt Harry sosem mondta ki kerek-perec.
- Talán azért, mert sosem beszélt róla.
- És ilyen hirtelen miért lett fontos? - olyan kérdéseket tett fel, amikre magam is tudni szerettem volna a választ.
- Nem vagyok benne teljesen biztos, de talán ő választ tud adni nekünk a Seth kérdésre. - legalábbis nagyon reménykedtem benne.
- Szerinted tényleg testvérek? - nézett rám nagy kerek szemeivel.
- Nem tudom mit gondoljak Sara. Kizárt, hogy a véletlen műve legyen a hasonlóság, ahhoz túlságosan egymás kiköpött másai.
- Viszont egy valamitől félek. - nézett rám, majd elhallgatott.
- Mi lenne az?
- Harry reakciójára. Gondolj, csak bele, ha kiderül, hogy Seth a testvére és az anyja szó nélkül új életet kezdett nélküle és soha többé nem kereste, az mekkora sokk lesz neki. Szerintem ő abban reménykedik, hogy téved, hogy Seth nem az öccse. - sajnos nem csak az ő félelme volt ez, hanem az enyém is.
- Egyetértek veled. Mind ismerjük Harryt, így ha beigazolódik, amitől félünk, akkor a dühkitörése lesz a legkisebb gondunk.
- Pontosan, úgy, hogy az anyja érdekében, remélem, hogy mind tévúton járunk.
- A számból vetted ki a szót.
- Várj. Görgess vissza. - ekkor hirtelen témát váltottunk és Sara kikapta a kezemből a kicsi gépet. - Nézd.
- Nem hiszem el, ez tényleg ő. - néztem farkasszemet Harry anyjával, akinek egy Liverpooli újság címlapján virított a mosolygós arca. - Mennyire hasonlítanak Harryvel, elképesztő.
- Nézd ott a címe. - bök a képernyőre, ezzel beszennyezve annak felületét.
- Megtaláltunk Anne Cox.


***


Nem aludtam valami sokat az éjszaka folyamán, de nem érdekelt. Végre megtaláltam Harry anyját, aki a kulcs lehet, ebben az egész katyvaszban. Tudtam, hogy ő is minél hamarabb meg akarná találni, így azonnal kiírtam a címét és a párnámra fektettem azt, hogy amint felkel megtalálja és elmehessen oda a többiekkel. Mindennél jobban szerettem volna vele tartani, de a legkisebb jelét sem látom arra, hogy magával vigyen, az esti események fényében, így remélem, hogy ez egy jó kezdet lesz a megpuhítására. Már csak abban reménykedtem, hogy a címe valós és nem valami régi, már rég elhagyatott helyre küldöm, ahol már az emléke is már csak egy fakó fényképhez hasonló. Minden erőmmel azt kívántam, hogy végre találja meg, végre láthassa ismét és bepótolhassák azt a sok kimaradt évet és minden pillanatot, amiről csak álmodott ezidáig.

Mivel a lányok szerint jobb, ha ma nem vagyunk itthon, így egy csajos napot terveztünk, amit egy kiadós reggelivel indítottunk. Az egyik helyi kávézóba mentünk, ahol isteniek voltak a reggel folyamán fogyasztható ételek. Minden alkalommal, ha ide jöttünk a bőség zavarában választani sem lehetett és ez ez alkalommal sem volt másként. Nem csak az volt a probléma, hogy rántottát vagy péksüteményt szeretnénk-e, hanem az, hogy mindegyikből volt csak húsz féle. Rántottából is különböző variánsokat készítettek, akár saját magad is összeállíthattad a neked megfelelő alapanyagokat hozzá.

- Oké, komolyan mondom, hogy ide többet nem fogunk jönni. Értem én, hogy első a vendég és a válaszék, de ez már túlzás, képtelen vagyok a választásra. - szólalt meg elsőnek Perrie.
- Ezzel nem vagy egyedül. - szólok hozzá. Érdekes, hogy nem haragszom rá, amiért tegnap miatta kellett mindent bevallanunk az Y.-ról és az eddigi munkásságunkról.
- Maradjunk az egyszerű sajtos-sonkás omlettnél, ha engem kérdeztek. - dobta fel az ötletet El.
- Hol lennénk nélküled.
- Sehol.
- Figyelj Len, beszélhetnék veled egy kicsit? - állt fel Perrie, így tudtam, hogy követnem kell őt.
- Persze.
- Csak beszélni akartam veled a tegnap estéről. Nem akartam ezt tenni, csak ki nem állhatom Harry stílusát és nagyon felidegesített, azt sem tudtam mit csinálok. Ne haragudj, kérlek. - komolyan látszott rajta, hogy rosszul érzi magát a történtekért.
- Semmi baj, valóban hülyeséget csináltál, de előbb-utóbb el kellett volna neki mondanunk. Így is, úgy is ez lett volna.
- Jaj, de örülök, hogy ezt mondod.
- Várj egy kicsit. - ekkor csörögni kezdett a telefonom. Ahogy lepillantottam a telefonomra, láttam, hogy Harry keres. - Szia. Igen, persze. A Rosesban. Hogyne. Akkor kint találkozunk.
- Ki volt az? - kérdezte meg Perrie.
- Harry, azt akarja, hogy menjek el vele az anyjához.
- Ez remek, akkor mire vársz?
- Kimentenél a csajoknál? - kérdezek rá.
- Persze, na tűnés.
- Köszönöm.

Negyed óra múlva fel is tűnik a fekete Range Rover és közvetlenül megáll mellettem a járdaszegélynél. Az ablak lehúzódik és megpillantom a legcsodásabb zöld szemeket a világon.
- Szállj be.

9 megjegyzés:

 1. Annyira szeretem a blogodat!!!:)❤❤❤

  VálaszTörlés
 2. Nagyon joo resz lett!! Varom a folytatast!! <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm. :) Pénteken érkezik a folytatás. :)

   Törlés
 3. Szia mikorra várható az új rész?:3

  VálaszTörlés
 4. Szia❤ Nagyon jó lett, imádom
  Kérlek mi hamarabb folytasd
  Kinga

  VálaszTörlés
 5. Nagyon tetszett. A héten kezdtem el és mindenhol ezt olvastam. Most fejeztem be. Annyira jól irsz. Nagyon tetszik. Az egyik barátnőm ajánlotta és igaza volt. Eszméletlenül jó. ����������������
  Kérlek siess a folytatással. Nagyon várom.

  VálaszTörlés